1814: Tratatul de la Fontainebleau pune capăt Războiului celei de-a Șasea Coaliții împotriva lui Napoleon Bonaparte și îl forțează să abdice necondiționat pentru prima dată. Nu l-a ținut mult abdicarea, la cât era de încăpățânat. Mic, dar drăcos omul.

1834: Se prezintă, la Iași, ”Cantata pastorală sau serbarea păstorilor moldoveni”, primul spectacol muzical în limba română. Frumos, trebuie că și oile vor fi behăit de bucurie la eveniment.

1905: Principele G.V. Bibescu întreprinde, împreună cu soția sa, Martha, și cu niște amici o mare expediție cu automobilul taman până în Persia, traversând Rusia, Crimeea și Caucazul. S-o fi plictisit și el, ca aristocratul, pe-acasă.

1968: România stabilește relații diplomatice cu Republica Volta Superioară. Un nume de țară care parcă e ieșit din dicționarele marinărești. Acum îi zice nițel mai poetic, Burkina Faso. Întrebarea e oare cum li se spunea locuitorilor Voltei Superioare? Volți superiori?

1979: Dictatorul ugandez Idi Amin (foto) a fost trimis la plimbare de la putere. După ce se proclamase președinte pe viață, jupânul și-a atribuit și titlul de doctor honoris causa și s-a intitulat și „Domn al tuturor fiarelor pământului și al peștilor mărilor și cuceritor al Imperiului Britanic în Africa în general și în Uganda în particular”. E clar că omului îi lipsea o doagă. (Vladimir Andru)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org

Sursa foto: imdb.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.