1475: Prima mențiune documentară a orașului Craiova – spune Wikipedia. Se atestară – chiar dacă neoficial – din timp oltenii, neică (domnea Ștefan cel Mare în Moldova în vremea aceea), să nu le-o ia alții înainte. Mai e de scotocit însă prin bucoavne să vedem și când a fost menționat pentru prima oară prazul. Să nu fi fost înaintea oltenilor, că atunci e lată, muică.

1636Îi croiesc ursitoarele drum prin lume lui Nicolae Milescu (sau Neculai Milescu Spătarul), cărturar, traducător, călător, geograf și diplomat român, activ atât în Moldova, cât și în Țaratul Rusiei. Fie vorba-ntre noi, încărcată fișă de post a mai avut și omul ăsta. O specializare în IT îi mai lipsea.

1939: Alegeri parlamentare în România câștigate de Frontul Renașterii Naționale, un partid înființat de regele Carol al II-lea, în 1938, care a devenit, prin decret, ”unică organizație politică în stat”. Cum Frontul n-a avut picior de contracandidat, a obținut toate locurile în Adunarea Deputaților și în Senat. Era totuși culmea să nu le obțină pe toate, să iasă alegerile cu zecimală. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: pixabay.com / Alexas Fotos

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.