• 1770: Cometa Lexell, căreia i-a dat de urmă iscoditorul astronom Charles Messier, trece cel mai aproape de Pământ dintre toate cometele, la 0,015 unități astronomice – adică la 2,2 milioane de kilometri. Curioasă va fi fost cometa asta de s-a aventurat așa, de zurlie, dar, totuși, ce putea vedea ea pe Pământ de la distanța aceea? Să nu-i dăm însă idei să se apropie mai mult în caz că o mai fi hălăduind pe tarlaua Universului.
  • 1903: Începe prima ediție a Turului Franței. Vă dați seama cât s-a ”biciclit” pe-acolo într-un secol și ceva?
  • 1960: Ghana se face și ea republică, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii încetând să mai fie șefa statului african. E de înțeles, e cam aiurea să domnești peste o țară aflată la mii de leghe de ograda ta. Nu știi cum cotcodăcește găina pe-acolo, cum strănută leul, ce să te mai complici?!
  • 2005: Intră în circulație leul nou, care însemna 10.000 de lei vechi. Însă chiar și după 15 ani nu sunt puțini cei care îi mai spun sutei de lei milion. Nu te poți pune cu obișnuința. De fapt te poți pune, dar o faci degeaba.
  • 2018: În Franța, gangsterul Rédoine Faid, trimis la țuhaus pentru 25 de ani din pricină de jaf armat, a evadat după ce trei complici înarmați au aterizat cu un elicopter în curtea pușcăriei (te pomenești că făcuseră rost și de culoar de zbor). A fost a doua evadare a lui Faid, după cea din 2013, când luase ostatici patru gardieni. Scuzați, dar cam aduce a nerozie să știi că îl ai pe unul în custodie care a mai evadat o dată și să te poticnești și a doua oară, lăsându-l să plece cu elicopterul, de parcă ar fi luat un taxi. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.