Sunt oameni care consideră că a li se impune să poarte o mască de protecție contra acestui bicisnic SARS-CoV-2 e un soi de frângere a libertății lor. Chiar dacă li se explică – rămâne doar să li se mai și deseneze – că acest lucru îi poate ajuta și pe ei, și pe cei din jur, tot rămân cu ale lor. Chiar dacă li se spune de către medici, iar nu de cel sau cea care se ocupă de curățenie pe scara blocului, că acest virus e unul agresiv, preferă să o țină pe a lor. Ca un fel de frondă pusă la borcan, în loc de murături.

Fronda a depășit în unele cazuri culoarele și borcanele rațiunii. Fiecare are dreptul să dea de pereți cu sănătatea lui – e o alegere personală -, dar să nu își bată joc de sănătatea altora. Hai să zicem că nu porți acea mască fiindcă nu accepți să ți se impună ce să faci cu fața ta, să o acoperi au ba. E o bravadă mângâiată de un abur crud al neroziei. Pe de altă parte, cu spălatul pe mâini cum rămâne? Faci frondă și la spălatul pe membrele superioare, îl refuzi în semn de protest, doar fiindcă ți-l sugerează medicii legat de a te păzi de coronavirus? Una peste alta, chiar am ajuns să le spunem ”Jos pălăria!” celor care se spală pe mâini? Ar fi un semn că trăim vremuri cam cotoioase.

Dincolo de toate, hai să fim optimiști. Oamenii inteligenți se deslușesc și dincolo de masca pe care o poartă, cuminți, în timpurile cu timbrul SARS-CoV-2.

Tiberiu Sabo

Sursa foto: pixabay.com / Manuel Dario Fernandez

1 COMENTARIU

  1. Posibil ca „”nerozii” sa aiba argumentele si opiniile lor. V-ati pozitionat si ati insultat o categorie de cititori. Aceasta e o stire frumoasa despre oameni faini, oare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.