În ultima perioadă devine din ce în ce mai clar (sigur, pentru cei ce vor/pot să vadă) că sărbătorile nu sunt despre mâncare, băutură și curățenie. Ci despre liniștea și curățenia din noi.

Însă de ceva timp Paștele n-a mai fost pentru mulți o sărbătoare adevărată, ci doar o ocazie de a întinde mese copioase. Fără a avea disponibilitatea de a trăi zilele acestea cu sufletul și lăsând mai totul pe seama fizicului, Paștele își pierde an de an din semnificație.

Nu suntem obișnuiți să căutăm înăuntru și poate e un bun prilej de-a ne schimba perspectiva. Nicio apa nu se liniștește dacă o agităm mereu cu bățul! Niciun suflet nu se poate manifesta cu adevărat dacă îl tulburăm mereu cu judecăți, critici, frustrări, răutăți. Ce ne doare vine de la ego. Spiritul e simplu.

Vă doresc ca în acest an să priviți sărbătoarea Paștelui din alt unghi! Și dincolo de tot “deranjul” în care ne aflăm cu toții, să învățam SĂ FIM mai mult decât SĂ FACEM! Avem (din nou) ocazia să ne întoarcem la origini. Originile noastre ca ființe umane, ca suflete. Până la urmă, ca să găsim pacea în lume, e musai s-o găsim mai întâi pe cea din noi!
Sărbători cu liniște și pace! 🙏🤗

Ela BALAJ
psiholog clinician & psihoterapeut integrativ

Foto (c) eZiarultău (credit – Gabriela Kuhajda)

CITEȘTE ȘI:
Să ne (re)amintim să râdem!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.