Ultimii ani – am vrut, nu am vrut – ne-au determinat să încetinim ritmul. Încărcătura acestor ani, evenimentele ce se succed cu repeziciune, informatiile ce forțează mintea omenească să se extindă mult dincolo de cele cunoscute, toate au făcut ca întreaga omenire să capete imaginea unui mare spectacol. Cu aspect mai mult sau mai puțin apropiat de realitatea pe care până nu demult aveam senzația că o stăpânim.

Fiecare zi aduce noi și noi “știri de senzație”. Ce credem fiecare e strict legat de nivelul de înțelegere la care am reușit să ajungem. În acest context, ne apropiem cu pași repezi de sărbătorile pascale din acest an. Ce înseamnă învierea lui Hristos? Ce reprezintă Hristos pentru fiecare dintre noi? Cum ne pregătim să îl întâmpinam pe Hristos?

”Dumnezeu este iubire”. Și, la fel, Hristos este iubire. Să ne gândim la Hristos înseamnă să ne concentrăm pe bunătatea și puterea care se află în noi în stare latentă. Să le invocăm să se manifeste și să se exprime! Pe ce ne concentrăm, aceea vom obține de la viață. Dacă dam întâietate întunericului, întuneric vom avea. La fel cum, dacă ne concentrăm pe lumină, aceasta ne va aduce și mai multă lumină.

”Lumină din lumină…” Învierea lui Hristos nu înseamnă nimic altceva decât învierea noastră, a tuturor. Trezirea conștienței din fiecare minte umană. Odată ce devenim conștienți, înțelegem că toți suntem unul. Ne trezim din visul în care credem că suntem ființe finite și separate, neputincioase, și înțelegem că suntem spirite mărețe și infinit creatoare.

Așadar, învierea lui Hristos este, mai presus de orice, despre fiecare dintre noi și despre deschiderea pe care suntem dispuși să o acceptăm la nivel mental, spiritual și sufletesc.

Sărbători cu pace!

Ela BALAJ
psiholog clinician & psihoterapeut integrativ

CITEȘTE ȘI:
A fi bun cu ceilalți necesită a fi bun mai întâi cu tine

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.