Nu există psihoeducație. Nu ne învață nimeni ce să facem când ne doare sufletul. Mâna o punem în gips, pe frunte așezăm comprese dar pentru suflet e mai greu de găsit leacul.

Ani la rând am ignorat ce nu se vede. Emoțiile. Și tocmai asta ne-a adus în punctul în care suntem azi. Există o cale de ieșire? Mereu! Care este calea? A trăi!

A trăi, dar nu oricum: ci a ne bucura de viață cu tot ce ne oferă ea în fiecare zi. Cu toții am auzit îndemnul “Trăiește clipa!”. Și, totuși, prea puțini o prețuim cu adevărat. Paradoxal, vremurile pe care le traversăm acum exact asta ne învață: să trăim clipa. Să fim prezenți în viața noastră. Acum (și aici), fiecare dintre noi avem șansa de a trăi cu adevărat. De a ne bucura de tot ce ne oferă viața: un apus de soare, un zâmbet de copil, un animal ce își dorește mângâiere, o muzică bună, un om cu care rezonăm.

Prea multă vreme am fugit dintr-o parte în alta și am uitat să simțim. Am uitat că suntem oameni. În goana după o viață mai bună am uitat s-o trăim pe cea pe care o avem deja… “Ziua în care te oprești din cursă e ziua în care câștigi cursa”, zicea Bob Marley.

Vă doresc să vă opriți din cursă! Și sa trăiți în fiecare zi! 🤗

Ela BALAJ
psiholog clinician & psihoterapeut integrativ

 

CITEȘTE ȘI:
Nu mai trăi o viață care nu e a ta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.