Departamentul de Psihologie Clinică și Psihoterapie al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca, prin DATA Lab, anunță validarea jocului REThink ca și instrument de evaluare pentru abilitățile emoționale ale copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani.

”Jocul terapeutic REThink a fost validat în studii precedente ca modalitate de intervenție pentru îmbunătățirea abilităților de reglare emoțională a copiilor, iar anul trecut a fost adaptat pentru a cuprinde și un modul de evaluare care poate fi folosit pentru ghidarea intervenției și personalizarea acesteia în funcție de nivelul copilului”, se arată în comunicatul UBB.

La studiul de validare au participat 110 copii și adolescenți din școlile din Cluj-Napoca. ”Rezultatele acestui studiu arată că scorurile copiilor din joc au fost asociate cu scale validate de reglare emoțională. De asemenea, scorul total pentru modului de evaluare în joc prezice problemele emoționale, măsurate cu chestionar validat pentru evaluarea dificultăților emoționale și comportamentale. Astfel, jocul REThink poate fi folosit cu succes pentru prezicerea problemelor emoționale și comportamentale, dar și pentru evaluarea nivelului de abilități de reglare emoțională a copiilor și adolescenților”, menționează sursa citată.

Jocul REThink a fost finalist în gala Games for Change Awards 2022 și a primit, în colaborare cu Fundația UBB, Capacity Building Grant de la Child’s Play Charity.

Informațiile complete, precum și aplicația jocului, aici.

Sursă informații: UBB. Sursă foto: REThink.

CITEȘTE ȘI:
În locul potrivit, cu oamenii potriviți…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.