47% dintre români s-au strâns la pungă în ceea ce privește cheltuielile din acest an din pricina creșterii prețurilor, relevă un studiu realizat de Erste Group, potrivit Agerpres. Care este marja de eroare a acestui studiu nu ne apucăm să scotocim. Putem doar vedea, fără cercetări adiacente, că oamenii sunt, de la un timp, mai îngândurați legat de banii lor, fie că vin din lefuri, fie că vin din pensii.

Viața s-a scumpit – la kilogramul de cartofi, la pâine, la plata doamnei care face curățenie pe scara blocului, la nisipul pentru pisică, la mersul la cârciuma de cartier, la benzină și motorină, la păpădii, la ce-o mai fi. Asta în vreme ce portofelul a rămas la fel pentru mulți, fiindcă nu vine vreo zână de treabă să-i facă infuzie (sau mai degrabă perfuzie) de capital. Lefuri rămase aceleași, în vreme ce prețurile se înalță ca zmeiele din copilărie. Așa încât frustrările pe care le întâlnim în viața de zi cu zi printre rubedenii, prieteni, cunoștințe sunt de înțeles.

Pentru mulți aceste scumpiri au devenit, de o bună bucată de vreme, un soi de picătură chinezească. O picătură chinezească românească.

Spre a încheia într-o notă optimistă, sănătoși să fim 🙂

Tiberiu Sabo

Sursa foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI: Poate mai câștigăm și noi cu cineva…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.