Naționala României a fost învinsă, aseară, cu 2-1 (2-0), pe Cluj Arena, de reprezentativa Sloveniei, într-un meci amical. Dat fiind că la Cupa Mondială, care începe duminică, nu ne-am învrednicit să ne calificăm, am rămas cu măruntele satisfacții ale disputării unor meciuri amicale. Vorba vine satisfacții, fiindcă o sfeclim până și în meciurile amicale cu adversari care se exprimă gospodărește în fotbal, iar nu artistic.

Cu ce rămânem după meciul de ieri cu Slovenia? Cu o repriză, prima, în care ”tricolorii” au jucat mai prost decât își putea imagina orice sceptic, cu o repriză a doua în care parcă s-au trezit, de parcă i-ar fi băgat cineva cu picioarele în apă rece, cu o nouă înfrângere, fie ea și într-o partidă amicală, și cu niște declarații după meci.

Legat de declarații, selecționerul Iordănescu a recunoscut că în prima repriză România n-a jucat nimic. Naționala a fost varză. A la Cluj. N-a tras niciun șut pe poartă în prima repriză. Tot selecționerul însă s-a declarat mulțumit de prestația din partea a doua a meciului. La fel cum au făcut-o și unii ”tricolori”, legându-ne cu șireturile niște speranțe – ca nu cumva să ne trezim descălțați de ele – că se va putea mai mult, că ne putem califica la Europeanul din 2024.

Ca susținător al echipei naționale e frustrant să vezi că vin unii și încearcă să te adoarmă că există perspective, că jocul începe să meargă, că echipa se sudează și alte baliverne, atâta vreme cât ne chinuim tot mai mult cu adversari de pluton. Și hai să lăsăm deoparte spusa aceea prăfuită că nu mai există echipe mici. Ba, există, iar în categoria lor ajunge, tiptil, și naționala. Dacă n-o fi și ajuns deja.

Deocamdată, în ceea ce privește naționala de fotbal, optimismul înseamnă să crezi că nu va pierde la mai mult de un gol diferență.

PS: Unii dintre ”tricolori” au adoptat cu aplomb clișeul că trebuie să fim alături de ei, să-i încurajăm, să alea, alea. Haida-de, dragilor, dar voi nu ar trebui să fiți alături de fani, încurajându-i cu câte o victorie, măcar din când în când, cu câte o calificare, cu nițel spirit de luptă și pricepere pe gazon, adică în câmpul muncii voastre?

Tiberiu Sabo

Sursa foto: FRF / Răzvan Păsărică – Sport Pictures

CITEȘTE ȘI: Fotbal și praz

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.