A fost, ieri, pe Cluj Arena, meciul de retragere al lui Adrian Mutu. Un fost fotbalist cu un talent grozav. La sărbătoarea Briliantului, cum i s-a tot zis, au fost nume care au spus ceva în fotbalul nostru și în cel internațional, semn că Mutu n-a trecut ca gâsca prin baltă prin acest sport. Tot respectul pentru ce a făcut Adrian pe teren. Cât despre viața de dincolo de gazon nu intrăm în discuții. Fiecare mai greșește, la urma urmei, n-om fi noi perfecții care să-i judecăm pe alții.

La meciul demonstrativ de ieri a fost prezent și Gică Hagi. Și ca jucător, și ca antrenor al selecționatei României. Să-l mai vezi pe Hagi jucând, fie și preț de câteva minute, e ca o poezie a fotbalului. A rămas același, nu vrea să piardă, chiar și într-o partidă de gală. Încerca să mai dirijeze una, alta pe gazon, ca în vremea în care anii erau mai puțini în buletin. Hagi reprezintă ideea de învingător. Ideea că în sport și nu numai trebuie întotdeauna să privești în sus. Să crezi că în fiecare zi poți fi mai bun, să treci peste limitele pe care ai senzația că n-ai cum să le depășești.

Poate ursuz câteodată, Hagi ne dă în fiecare zi un soi de lecție, aceea că dacă vrei și tragi de tine poți face lucruri frumoase. Totul e să avem răgazul de a privi spre o lecție de viață venită de la un campion. (T.V.S.)

Sursa foto: FRF / Răzvan Păsărică – Sport Pictures

CITEȘTE ȘI: Fotbal – Liga Națiunilor | Firave semne de bine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.