Sunt voci de prin fotbalul nostru pitoresc (vorba vine) de Liga I care spun că ar fi bine să avem un campionat cu 18 echipe. Ca să fie emulație, te pomenești, ca să poată adăsta prin competiție cât mai multe cluburi.

Realitatea din Liga I însă ne cam dă șpițuri în tendonul lui Ahile – scuzați exprimarea frustă. Abia ce a început faza a doua a campionatului, cu play-off și play-out, iar două echipe sunt deja retrogradate, fac doar figurație. E vorba de Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni. Ce iz de competiție mai e când joci cu cele două? Demersul sportiv e dus de râpă. Ori dus cu pluta, cu șlepul, cu bricul Mircea, cu ce va fi fiind să fie.

Dacă n-ar fi drepturile TV, care sunt totuși consistente pentru un fotbal deloc mănos cum e cel din Liga I, câte echipe și-ar asigura un buget rezonabil pentru a activa ori a sforăi prin campionat? În niciun caz 18, nici 16, nici 14. Poate că și prin fotbalul nostru răsfățat aiurea de unii ar fi timpul să se ajungă cumva la o realitate. La una pur financiară. Să nu mai auzi jucători plângându-se că au leafă mică, de trei, patru mii de euro pe lună. Sunt sume la care mulți oameni care lucrează în varii domenii – și o fac bine – nu îndrăznesc nici măcar să viseze, fiindcă îi ia cu vertij. La urma urmei, rațiunea nu a faultat vreodată pe cineva, în consecință nici n-a luat vreun cartonaș. (Tiberiu Sabo)

Sursa foto: pixabay.com

Citește și: Handbal – EHF European League | Un duel din sferturi și niște…

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.