Naționala României și-a îndeplinit obiectivul din primele două meciuri ale preliminariilor pentru calificarea la EURO 2024. Era vorba despre a lua șase puncte din partidele cu cei mai slabi adversari din grupă, Andorra și Belarus. ”Tricolorii” au luat punctele cu pricina și sunt în cărți, cum s-ar zice, după aceste două jocuri.

Este de salutat, firește, că s-a început campania de calificare cu două victorii. Însă am fi naivi, ca suporteri, să ne culcăm pe-o ureche și să ne gândim că așteptata calificare cochetează deja cu noi, ne face ochi dulci, ne pupă pe frunte și ne mângâie pe ceafă, bașca ne mai și suie sacii-n căruță. Nu-i defel așa, fiindcă naționala a manifestat stângăcii cu adversari care păreau mai talentați la cântatul la drâmbă decât la fotbal.

În Andorra naționala a învins cu 2-0 într-un meci în care, e drept, a pus osul, numai că la un moment dat părea lipsită de idei, de vlagă creativă. Unde mai pui că o bunicică parte din meci a jucat și cu un om în plus, lucru care nu s-a regăsit însă și pe tabelă. Una peste alta, o victorie necesară, dar cenușie.

Acasă cu Belarus naționala a făcut o primă repriză vioaie, pe alocuri sub formă de aversă. În partea a doua a jocului însă, conducând cu 2-0, ”tricolorii” au lăsat-o moale, părând că li-s prea lungi șireturile. Iar când adversarii și-au luat nasul la purtare și au venit peste ei, ai noștri păreau cam anesteziați. Până la urmă au izbutit să scoată un 2-1, dar cu tremurici pe final.

Concluzia după primele două meciuri? Dacă vom juca precum în Andora și în a doua repriză cu Belarus putem pune calificarea-n cui. În cuiul altei veșnice așteptări. Dar să nădăjduim că ai noștri ne vor arăta că pot face meciuri bune cu adversari de ispravă, nu de curtea școlii.

Tiberiu Sabo

Sursa foto: FRF

CITEȘTE ȘI: Fotbal – naționala | Un bau-bau numit Andorra

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.