În goana după victorii răsunătoare și gesturi impunătoare, tindem să ignorăm forța lucrurilor aparent mărunte: un zâmbet senin, un ”mulțumesc” spus la timp, un telefon dezinteresat. Ei bine, 17 februarie este Ziua Bunătăţii Spontane. Pentru că, nu-i așa, din când în când trebuie să ni se reamintească să facem gesturi bune: fără să pretindem nimic înapoi, fără să analizăm și să socotim. Pur și simplu. Să nu mai așteptăm din partea altora gesturi pe care și noi uităm la rândul nostru să le schițăm.

Ziua Bunătăţii Spontane este o sărbătoare îndrăgită dată fiind generozitatea ideii pe care o promovează – aceea de a face lumea un loc mai bun pentru fiecare dintre noi și cu contribuția fiecăruia dintre noi. Hai că nu e greu! Spune cuiva o vorbă bună, fă-ți timp să asculți pe cineva cu adevărat, sună un prieten de care nu mai știi demult nimic. Dacă nu din alte rațiuni, și numai pentru că s-a dovedit că, atunci când faci lucruri bune, starea de bine pe care o resimți este chiar mai intensă decât atunci când cineva face pentru tine un gest.

Un ultim argument să încerci să fii mai bun? Vine din partea compozitorului Ludwig van Beethoven, care spunea ”nu recunosc alt semn al superiorității decât bunătatea”. Așa că nu lăsa ziua de azi să treacă fără să faci un gest spontan de bunătate. Și nicio altă zi!

R. Anda TOMA

Imagine de la Pixabay

CITEȘTE ȘI:
”Mulțumesc” – un mic cuvânt cu putere mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.