Naționala de handbal feminin s-a calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia după un meci cu Ungaria care îi putea scoate peri albi până și unui chel. România și-a câștigat biletul de a merge mai departe cu un gol marcat în ultimele secunde ale partidei de Cristina Neagu, printr-o aruncare de la 7 m. A fost genul acela de meci care te stoarce de vlagă în fața televizorului: preț de vreo 59 de minute îți jumulește gospodărește speranța, după care la final ajungi să sari de bucurie până pe candelabru și nici nu mai știi cum de ai poposit acolo. Cine crede că e lesne să fii suporter ar trebui să priceapă că bagajul emoțional nu e totuna cu bagajul care adăpostește izmana, cațaveica sau șlapul cu care mergi în vacanță.

Naționala nu a jucat captivant în meciul cu Ungaria. Dar până la urmă a învins, strângând din dinți și revenind cu trudă după ce a fost condusă și cu șase goluri – și asta nu doar la pauză. Iar un merit special în această calificare în grupele principale îl are Cristina Neagu, cea care a fost declarată cea mai bună handbalistă a lumii în patru rânduri, ultima oară anul trecut. Cristina chiar trage naționala după ea. Când nimeni din echipă nu știe ce să mai facă pe un atac pozițional și mai și suflă în ceafă un joc pasiv, de pildă, Neagu își asumă decizia și dă la poartă. De cele mai multe dă și gol. Asta înseamnă să fii lider. Să iei decizii pe care să ți le asumi atunci când alții își asumă doar starea de așteptare și de rezolvare din partea altora.

În victoria cu Ungaria, care ne-a dus în grupele principale, Neagu nu a ratat niciuna dintre cele nouă aruncări de la 7 m. De ultima dintre aceste aruncări de la 7 m depindea calificarea. Cristina a înscris. Câte dintre fetele din națională s-ar fi încumetat să execute acel 7 m în locul ei când timpul nu mai avea răbdare cu meciul? Hai să nu răspundem, să o luăm doar ca pe o întrebare retorică.

În orice domeniu există oameni care sunt lideri prin natura împrejurărilor și oameni care au vocația de lider. Ca să nu mai lungim vorba, Cristina poate da oricui lecții despre ceea ce înseamnă vocația de lider. Respect, Cristina Neagu! (T.V.S.)

Sursa foto: digi24.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.