”CFR Călători informează că urmare a fenomenelor meteo extreme de caniculă și disconfort termic accentuat, care se înregistrează pe anumite secții feroviare, managerul infrastructurii – CFR SA, aplică restricții de viteză, ceea ce generează întârzieri în circulația trenurilor. Această măsură aplicată de managerul infrastructurii este obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar și este luată de majoritatea administraţiilor de cale ferată din lume, nu doar din România” – se arată într-o postare de pe site-ul oficial al CFR Călători.

”În zilele cu temperaturi exterioare caniculare există situații în care instalațiile de climatizare din dotarea vagoanelor de călători sunt suprasolicitate și intră în regim «avarie răcire», mai ales în condițiile unui grad de ocupare apropiat de 100% din numărul de locuri. În astfel de cazuri, instalațiile funcționează în regim de ventilație”, ne mai zic cei de la CFR Călători.

Nimic nou sub soare că vor întârzia trenurile, întârziau ele și fără caniculă, fără să facă șinele insolație. Știre ar putea fi aceea că nu vor mai întârzia trenurile, ar fi ”breaking news” de-a binelea. Cât despre climatizare, iată că există și acolo explicații în caz că scârțâie. În concluzie, CFR ne-a prevenit că putem întârzia în călătoriile cu trenul și sunt șanse să ajungem leoarcă de sudoare la destinație. Mulțumim de grija purtată, dragă CFR 🙂 (Tiberiu Sabo)

Foto: eZiarultău

CITEȘTE ȘI: Scotocind prin tolba cu repere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.