Ciulind urechile pe la televizor nu de puține ori am auzit din partea unor tehnicieni de prin fotbalul nostru ciugulit de neîmpliniri spusa că antrenorul stă mereu cu bagajul făcut la ușă. O spusă încoțopenită în ideea că poate fi oricând dat afară din lipsă de rezultate, din pricină că nu-i mai place patronului de fața lui ori fiindcă îl sapă jucătorii.

De bună seamă că orice șef de club de fotbal dă afară un antrenor care arde gazul de pomană la echipă, având performanțe precum are o oaie care se lasă mâncată de lup fără ca măcar să-l zgârie cumva ori barem să-l înjure înainte de a-i scrie cineva epitaful. De înțeles, în acest caz, investitorul. Dacă tot vâră bani în fotbal, vrea să și aibă vreun folos din asta.

Pe de altă parte mai greu sunt de înțeles antrenorii care spun că ei oricum stau cu bagajul făcut la ușă, că așa e viața de antrenor. Sună enervant, a resemnare mioritică. A, dacă nu te simți un antrenor flamboaiant, care să aibă dibăcia de a face performanță, atunci stai acasă, nu te mai căra cu bagajul pe lângă tot felul de uși. Nu de alta, dar să nu te doară șalele. Însă dacă ai încredere în tine, în ceea ce poți face, atunci du-ți bagajul măcar până în sufragerie. Și despachetează. Iar asta sună pentru viața de zi cu zi, nu doar pentru fotbal.

Spusa ”stau cu bagajul făcut la ușă, că așa e viața de antrenor” chiar e ca un soi de sâmbure al unei balade ratate. Dar n-ar fi nici prima, nici ultima. Totuși, hai să fim optimiști și să nădăjduim că vor mai apărea și balade vesele 🙂

Tiberiu Sabo

Sursa foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI: Inepuizabilul potențial al naționalei de a pierde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.