Azi este Ziua internațională a prieteniei.

Ideea marcării importanței prieteniei și a prietenilor a fost însă lansată în 1919 de Hallmark, conform daysoftheyear.com. La acea oră scopul era ca oamenii să își celebreze prietenia trimițând felicitări. Popularitatea acestui gest, însă, scade cu timpul. Așa că apar alte inițiative de a marca relevanța prieteniei. Nouă ne place în mod deosebit cea din 1998 când, credeți sau nu, Winnie the Pooh este propus ambasadorul prieteniei la ONU. Cert este că, din 2011, 30 iulie este recunoscută de ONU ca fiind Ziua internațională a prieteniei. Cu toate că această zi este marcată în multe țări în prima duminică a lunii august.

Nu există reguli cum trebuie această zi marcată. Exact cum fiecare prietenie este altfel și are un bagaj suficient de amintiri care o singularizează, și Ziua internațională a prieteniei poate fi celebrată în moduri infinite. Poate faceți împreună o călătorie. Sau împărțiți o înghețată. Faceți schimb de cărți numai bune de savurat. Sau cântați la unison un refren de cândva. Chiar și un simplu telefon și dispoziția de a asculta reprezintă o variantă. Pentru că de prea multe ori telefonul tace… Nu vă dăm rețete, suntem siguri că le aveți deja în minte. Cu ingrediente absolut personale. Indiferent că prietenul cel mai bun este biped sau latră sau miaună…

Oricum, oricine orice ar scrie pe tema asta pălește în lumina cuvintelor scrise cândva de Nichita Stănescu: ”A avea un prieten este mai vital decât a avea un înger”. Așa că vă dorim să aveți măcar un prieten. Și, mai ales, în încâlceala zilelor pe care le trăim, să nu uitați de el. Și să-l celebrați cât mai des.

Imagine de la Pixabay.

CITEȘTE ȘI:
Ai îmbrățișat astăzi pe cineva? Dar ieri?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.