”Nu lăsăm urme”, acesta este sloganul ediției 2021 a Zilei Parcului Natural Munții Maramureșului, care este sărbătorită în 6 iunie.

Ajunsă la a treia ediție, Ziua Parcului Natural Munții Maramureșului va fi celebrată printr-o acțiune de igienizare în Parcul Prislop. De asemenea vor mai fi organizate demonstrații și activități educative, drumeții, flashmob. Evenimentul este programat pentru 6 iunie, în Pasul Prislop, întâlnirea participanților începând cu 11.00.

Situat în partea de nord a județului Maramureș, Parcul Natural Munții Maramureșului este o arie naturală protejată destinată conservării peisajului și tradițiilor locale, protejării moștenirii naturale, spirituale și culturale a zonei, gospodăririi durabile a pădurilor și încurajării turismului bazat pe aceste valori. Suprafața acestuia este de 133.418 ha.

Munții Maramureșului au fost declarați arie protejată de interes național în categoria parcuri naturale începând cu anul 2005. Principalele motive ale desemnării au fost: prezența ultimei populații naturale de lostriță din țara noastră ca endemit al bazinului Dunărean, prezența florei și faunei emblematice pentru Carpați în cadrul unor ecosisteme stabile, existența habitatelor naturale pe întinderi mari precum și un mod de viață tradițional, direct dependent de resursele naturale și încă păstrat într-o măsură semnificativă.

Sursă informații și foto: Parcul Natural Munții Maramureșului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.