De Ziua Mondială a Apei, azi a fost lansată creația muzicală ”Water Song”. Un proiect inițiat de Administrația Națională ”Apele Române” și Programul Național Cantus Mundi România.

Proiectul „Water Song” a implicat, după cum informează Administrația Națională ”Apele Române”, peste 1.000 de copii din 23 de județe. ”Acesta s-a născut din gândurile și emoțiile copiilor care au trimis înregistrări cu sunete și efecte ale apei, precum și cuvintele care să alcătuiască versurile acestui cântec”, precizează sursa citată. Toate aceste elemente au încorporat apoi improvizația ansamblului Young Beats al Cantus Mundi, coordonat de Zoli Toth.

”«Water Song» vorbește despre felul în care copiii percep apa, o înțeleg, o apreciază și își doresc să o protejeze”, se arată în comunicatul celor de la ”Apele Române”.

Ziua Mondială a Apei se sărbătorește anual în 22 martie în urma deciziei Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, din 1992. Scopul acestei zile este de a trage un semnal de alarmă în legătură cu cele mai importante probleme ale apei cu care se confruntă omenirea la ora actuală.

”Fiecare dintre noi poate face ceva pentru a proteja ecosistemul care ne susţine. Industrie, ferme, autorităţi locale, oameni de toate vârstele trebuie să se unească şi să acţioneze în aşa fel încât să contribuie la conservarea şi, dacă este necesar, la un management adecvat al resurselor de apă. Este important să subliniem că, oricâte eforturi vom depune la nivelul autorităților prin elaborare de reglementări, monitoring și inspecție sau prin lucrări de investiții, nu vom avea rezultatele dorite dacă la nivelul comunităților și al indivizilor nu se va realiza o schimbare de atitudine. Din acest motiv este necesar să creștem conștientizarea și participarea publică”, a declarat Tanczos Barna – ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor.

”Apa are o valoare economică, dar și culturală, fiind parametrul de evaluare a vieții unui popor și un simbol național de sine stătător. Apa vorbește despre istoria unui popor și despre felul în care el s-a comportat față de aceasta de-a lungul timpului. În același timp, îl responsabilizează pentru prezent și viitor”, a precizat ing. Laszlo Barabas – director general al Administrației Naționale ”Apele Române”.

Videoclipul poate fi vizionat aici.

Sursă informații și foto: Administrația Națională ”Apele Române”

CITEȘTE ȘI:
Ziua Mondială a Apei va fi celebrată la Muzeul Județean de Mineralogie
Ziua Mondială a Apei | Acțiune de igienizare a acumulării Strâmtori – Firiza

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.