31 iulie este Ziua Internațională a Rangerilor. O sărbătoare marcată de 100 de organizații ale rangerilor de pe șase continente, inclusiv în România. Este sărbătoarea dedicată profesioniştilor care protejează, prin activitatea lor, patrimoniul natural şi cultural al parcurilor naţionale şi naturale din întreaga lume.

”RANGER nu înseamnă PĂDURAR! Meseria de ranger există în Clasificarea Ocupațiilor din România și se identifică cu codul COR 511315 Ranger. (…) În doar câteva cuvinte, rolul unui ranger este, fără a se limita la asta, acela de a culege informații fundamentale din teren, de a contribui la protecția naturii și de a asigura comunicarea cu comunitățile locale și cu publicul larg”, menționează reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Ziua Internațională a Rangerilor a fost proclamată oficial în 2007 de Federația Internațională a Rangerilor. Vicepreședintele acestei organizații fiind Florin Hălăştăuan, membru al Asociației Rangerilor din România. ”Avem 180 de rangeri la cele 22 de parcuri naționale și naturale, colegi care se implică în conservarea şi protejarea patrimoniului natural, cultural şi istoric de pe raza ariilor naturale protejate, în supravegherea ecosistemelor şi a tuturor activităţilor care se desfăşoară pe teritoriul parcurilor, participă la acţiuni de salvare a persoanelor aflate în dificultate, îndrumă şi monitorizează turiştii pe teritoriul parcului şi organizează activităţi educative”, menționează sursa citată.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale cu o suprafață cumulată de peste 850 de mii de hectare.

Sursă informații și foto: Regia Națională a Pădurilor – Romsilva

CITEȘTE ȘI:
Apariție rară în România | video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.