Ziua internațională a deșeurilor electrice are drept scop încurajarea utilizatorilor de a preda în mod corect deșeurile de echipamente electrice și electronice. Ceea ce înseamnă, implicit, o creștere a ratelor de colectare și reciclare.

În Baia Mare și localitățile Blidari, Firiza, Valea Neagră și Valea Borcutului se desfășoară o campanie de colectare a deșeurilor electrice (DEEE).

Ce înseamnă DEEE?

”Orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile, corpuri de iluminat, care nu mai sunt utilizate, intră în categoria DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electrocasnice) și trebuie reciclate. Practic colectăm și reciclăm aproape tot ce se bagă în priză sau funcționează cu baterii”, precizează organizatorii.

TelVerde și puncte de colectare

Campania a început în 1 octombrie și se derulează până în 1 noiembrie. În acest interval, deșeurile grele și voluminoase vor fi preluate de la domiciliu / sediu de firmă pe baza comenzilor telefonice. TelVerde 0800 444800 sau 0756 036205 sau 0720 811640 – un serviciu gratuit, apelabil de luni până sâmbătă, între orele 9.00-17.00.

Cetățenii interesați să scape gratuit de aparatele electrice vechi sau stricate le pot aduce la unul din punctele provizorii de colectare deschise în 16 octombrie, între orele 10.00-16.00: RFN, intersecția Bd. Republicii cu str. Lupului, la Semilună.

”Pentru toți cetățenii care vor răspunde apelului nostru de a se debarasa responsabil de deșeurile electrice se va organiza și o tombolă cu premii constând în electrocasnice noi”, anunță sursa citată.

Scopul – reutilizarea, recuperarea și reciclarea 

Ziua internațională a deșeurilor electrice este inițiativa WEEE Forum, o asociație internațională non-profit a organizațiilor colective ale producătorilor de echipamente electrice și electronice. ”Evenimentul reprezintă o ocazie excelentă pentru a atrage atenția consumatorilor asupra importanței colectării selective a aparatelor uzate, cu scopul de a spori reutilizarea, recuperarea și reciclarea lor”, se arată în prezentarea campaniei.

Baia Mare sărbătorește Ziua internațională a deșeurilor electrice împreună cu The Green Project, Organizația Colectivă Eco Positive și partenerii din Maramureș – Garda de Mediu, Agenția pentru Protecția Mediului și Camera de Comerț și Industrie.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: The Green Project

CITEȘTE ȘI:
Înscrieri la concursul național Eco Provocarea
La Bastionul Măcelarilor se reciclează | video
Sistemul garanție-returnare pentru ambalaje de băutură, aprobat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.