Azi, de Ziua Mondială a Vieții Sălbatice (World Wildlife Day), panda, ursul brun, leul, pescărașul, vulturul, albina și multe altele au dispărut din logourile unor branduri cunoscute din România, anunță World Wide Fund for Nature (WWF).

”Din fericire, aceste specii se mai găsesc în natură, dar declinul lor este îngrijorător. Companiile și ONG-urile își unesc forțele pentru a atrage atenția asupra faptului că am pierdut două treimi din populațiile speciilor sălbatice, la nivel global, în ultimii 50 de ani”, informează World Wide Fund for Nature (WWF) România.

Astfel, pentru prima dată în cei 60 de ani de când a fost fondată ca organizație de conservare a naturii sălbatice, WWF renunță la ursul panda din logo. ”Eforturile de conservare ale WWF încep să dea roade pentru panda, populația crescând de la aproape o mie de exemplare în sălbăticie în anii ‘70, la 1.864 acum. Însă nu același lucru se poate spune despre toate speciile”, trag semnalul de alarmă cei de la WWF.

”România are șansa de a asigura restartarea economiei într-un mod care să asigure atât protecția și siguranța oamenilor, dar și perspective sustenabile pentru viitor, investind în soluții bazate pe natură. Acestea aduc beneficii pentru economia românească creând noi locuri de muncă și generând contribuții fiscale la bugetele național și cele locale, precum și valoare adăugată brută generată la nivelul diferitelor sectoare din economie”, menționează sursa citată.

Peste 40 de branduri internaționale și 15 branduri din România își arată angajamentul față de mediu și renunță temporar la speciile de animale și plante din logo. ”România noastră sălbatică încă mai are ape curate, încă mai are păduri sănătoase, încă mai are carnivore mari și habitate naturale deosebite… Încă!”, spune Dan Dinu – România Sălbatică.

Ziua Mondială a Vieții Sălbatice este sărbătorită în fiecare an pe 3 martie, data la care a fost semnată Convenția privind comerţul internaţional cu specii ale faunei şi florei sălbatice pe cale de dispariţie (CITES). La nivel global, aceasta protejează 38,700 de specii de animale şi plante.

Comunicatul integral WWF este disponibil aici.

Sursă informații și foto: WWF România

CITEȘTE ȘI:
În martie, alege să dăruiești dublu: un pluș-simbol persoanei dragi și o speranță vieţii sălbatice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.