Al treilea volum din colecția de benzi desenate ”Dincolo de orizont” a fost lansat de WWF România în cadrul seriei de evenimente ”Muzeul Satului în sărbătoare” dedicate împlinirii a 40 de ani de la inaugurarea Muzeului Satului Maramureșean din Sighetu Marmației.

”Dincolo de orizont” (autor, Adina Popescu; ilustrații, Alexandru Ciubotariu) spune povestea specificului agricol și gastronomic al Maramureșului, cu oameni care încă știu trăi în armonie cu natura, spun cei de la WWF România. Personajul principal, Luca, e un băiețel care trăiește la oraș, departe de lumea satului. Luca are un spirit curios și aventuros și îi place să gătească, așa că pornește într-o călătorie pentru a învăța cum să prepare un ”bulz” tradițional. Trece printr-o multitudine de experiențe în această călătorie în care este acompania de prietenul lui moroșan, Ionuț.

La realizarea cărții au contribuit Asociația Ecologic, managerul destinației de ecoturism Mara-Cosău-Creasta Cocoșului (Eco Maramureș), Centrul de Ecologie și Turism Maramureș (CETM) și familia Nemeș Andreica din Văleni. Sprijinul financiar a venit din partea Uniunii Europene, prin Programul de Cercetare și Inovare Orizont 2020, în cadrul proiectului ”Înțelegerea și îmbunătățirea viabilității sistemelor agroecologice din Uniunea Europeană” (UNISECO), în care WWF România este partener.

Colecția de benzi desenate “Dincolo de orizont” e o fereastră spre o lume de poveste cu peisaje arhaice și oameni ai locului care se îndeletnicesc în meserii frumoase pline de har. În călătoriile sale, Luca descoperă peisaje naturale și culturale, rupte din povești dar cât se poate de reale și devine părtaș la aventurile eroilor în viață pe care îi cunoaște pe drum. Primele două volume ”Dincolo de orizont” îl poartă pe Luca prin Colinele Transilvaniei și Banatul Montan.

🌱 Mai multe detalii despre proiectul UNISECO pot fi descoperite aici.
📚 Colecția de benzi desenate “Dincolo de orizont” poate fi comandată aici.

Sursă informații și foto: WWF România, editura Vellant

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.