A 87-a ediție a expoziției ”Grüne Woche” / „Săptămâna Verde” are loc în perioada 20-29 ianuarie în Berlin (Germania). Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) participă anual la expoziție cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale. Stand în cadrul căruia experți din MADR vor promova produsele agroalimentare românești recunoscute la nivel național și european.

Vor fi oferite spre degustare mostre din produse înregistrate pe scheme de calitate europene, respectiv Magiun de prune Topoloveni – IGP, Salam de Sibiu – IGP, Telemea de Ibăneşti – DOP, Novac afumat din Ţara Bârsei – IGP, Scrumbie de Dunăre afumată – IGP, Cârnaţi de Pleşcoi – IGP, Telemea de Sibiu – IGP, Caşcaval de Săveni – IGP, Salată cu icre de știucă de Tulcea – IGP, Salată tradițională cu icre de crap – STG. De asemenea, vor putea fi degustate și produse care urmează a fi înregistrate la nivel european: Plăcintă dobrogeană – IGP, Sardeluță marinată – STG, Salinate de Turda (ceafă, cotlet, piept de porc și pulpă de porc) – IGP.

La ”Săptămâna Verde” din Berlin se vor regăsi peste 60 de preparate din cele aproximativ 700 înregistrate în Registrul Național al Produselor Tradiționale, care au potențial de înregistrare pe sisteme de calitate europene. Din categoria băuturilor spirtoase cu Indicație Geografică vor fi promovate: Pălinca din județele Satu Mare și Maramureș, Țuica Zetea de Medieșu Auriu – județul Satu Mare și Țuică și Rachiu Sordony de Horezu din Vâlcea, ce urmează etapele înregistrării europene.

Expoziția „Săptămâna Verde 2023” reprezintă atât o platformă de afaceri, cât și un festival al tradițiilor gastronomice și folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa, cât și pe plan mondial. 

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Sursă foto: Grüne Woche

CITEȘTE ȘI:
Sfaturi pentru reducerea risipei alimentare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.