Proiectul ”Valorificarea potențialului turistic al ariilor naturale protejate din destinația Eco Maramureș” a fost finalizat în aceste zile, anunță Asociația EcoLogic.

Este vorba despre ”un proiect de suflet în cadrul căruia au fost recondiționate traseele turistice care accesează ariile naturale protejate din destinația noastră de ecoturism și infrastructura interpretativă amplasate în acestea”, menționează sursa citată.

Pentru promovarea turismului ”prieten cu natura” au fost realizate hărți turistice de buzunar. Ele prezintă patrimoniul natural ocrotit în rezervațiile Creasta Cocoșului, Lacul Morărenilor, Tăurile Chendroaiei, Cheile Tătarului, Iezerul Mare, Pădurea Crăiască și Tăurile de la Hoteni. ”Aceste materiale oferă informații complete privind zonele cu statut de protecție – speciile ocrotite, elemente de unicitate, căi de acces, trasee marcate, activități ce se pot desfășura în teritoriu, precum și servicii turistice disponibile în zonă – cazare și locuri de servit masa”, spun reprezentanții Asociației EcoLogic.

Hărțile vor fi disponibile la Centrele de Informare Turistice din destinația Eco Maramureș și la pensiunile membre în rețeaua locală de ecoturism.

Proiectul ”Valorificarea potențialului turistic al ariilor naturale protejate din destinația Eco Maramureș” este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România în cadrul Programului Spații Verzi, Componenta Arii Naturale Protejate.

Asociația EcoLogic este o organizație non-profit activă din 2001, custode al Rezervației Creasta Cocoșului din 2005 (al sitului Natura 2000 Gutâi – Creasta Cocoșului din 2011), realizatorul primului Greenway din Maramureș în 2006 și manager al destinației de ecoturism Mara-Cosău-Creasta Cocoșului din 2015.

Mai multe despre Asociația EcoLogic poți afla aici.

Sursă informații și foto deschidere: Asociația EcoLogic. Foto Pădurea Crăiască (c) eZiarultău.

CITEȘTE ȘI:
Ai un proiect de mediu? Înscrie-l în Gala Premiilor pentru un Mediu Curat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.