Can Art & Design Festival, iniţiativă prin care Asociaţia Alucro foloseşte creativitatea artiştilor ca platformă pentru promovarea refolosirii dozelor din aluminiu, continuă şi în 2022.

Pentru educarea populației cu privire la colectarea selectivă și reciclarea dozelor din aluminiu

Tema concursului constă în realizarea unor tablouri sau sculpturi/instalații folosind doze din aluminiu. Este promovată astfel reutilizarea dozelor din aluminiu într-un mod inedit. Prin crearea de lucrări care vor fi expuse în cadrul unor expoziții temporare în spații publice. Scopul este acela de a educa populația cu privire la colectarea selectivă și reciclarea dozelor din aluminiu.

Concursul face parte dintr-o amplă acțiune la nivel național prin care se urmărește conștientizarea și responsabilizarea publicului larg cu privire la acest tip de material reciclabil. Cel mai valoros tip de ambalaj ce poate fi reciclat la nesfârșit fără a-și pierde din proprietăți.

Cel mai longeviv concurs de reciclare creativă din România

Can Art & Design Festival este cel mai longeviv concurs de reciclare creativă din România. ”De-a lungul celor opt ediții ale concursului CADF am adus o abordare diferită asupra reciclării, combinând imaginația, creativitatea și simțul artistic cu dragostea pentru natură”, declară Adina Magsi – director general Asociația Alucro.

Premiile oferite sunt în valoare totală de 3.600 euro. Vor fi acordate în cadrul celor două categorii ale concursului. 3 premii în valoare de 700 euro fiecare pentru secțiunea sculpturi/instalații. 3 premii în valoare de 500 euro fiecare pentru secțiunea tablouri. Lucrările câștigătoare vor fi incluse în expoziția mobilă Can Art & Design Festival care se va desfăsura în mai multe locuri din țară și de peste hotare.

Înscrierea în concurs se poate face până în 13 mai.

Asociația Alucro, înființată în 2010 la inițiativa Can Pack România și Asociației Europene a Aluminiului, promovează exclusiv colectarea selectivă și reciclarea dozelor din aluminiu în România. Din 2012 deține licența programului european Every Can Counts care în prezent se derulează în 20 de țări.

🔍 Detalii, aici.

Sursă informații și foto: Can Art & Design Festival

CITEȘTE ȘI:
Urban Mirror sau despre revitalizarea mediului înconjurător prin exprimări artistice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.