O cameră de monitorizare din Parcul Național Retezat a surprins o familie de mistreți care își vedea în tihnă de scotocit după de-ale gurii prin pădure. La urma urmei ce puteau face și ei altceva, că doar n-aveau de mers la film sau la cofetărie. Să sperăm că vor fi și găsit ceva pe-acolo ca să-și pună burta la cale.

”Arealul mistrețului în România este larg răspândit, trăind din zona de câmpie, în Delta Dunării şi până în zona de munte, preferând desișurile și pădurile care îi oferă adăpost. Femelele și puii de mistreț trăiesc în cârduri, conduse de scroafele cele mai bătrâne. Masculii trăiesc separat, în grupuri sau, cei mai puternici, solitar. Hrana mistrețului este majoritar vegetală şi constă în rădăcini, tuberculi, tulpini, fructe, dar în dieta lui intră şi larve, râme, gasteropode, ouă și resturi animale” – ne lămuresc cei de la Romsilva cam cum e cu mistreții.

Sursa: Romsilva

VEZI ȘI: Trăgând cu ochiul prin natură | La o plimbare în familie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.