În România sunt cel puțin 500.000 de hectare de terenuri degradate, planul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor fiind ca acestea să fie împădurite. Asta în condițiile în care multe județe ale țării suferă de lipsa pădurilor.

”Suntem aici pe un teren degradat. Un teren cu destinație agricolă, dar necultivat de mulți ani. Un teren care nu folosește nici agriculturii și nici nu este împădurit. Astfel de locuri sunt peste tot în țară!”, a declarat Costel Alexe – ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor -, aflat într-o vizită de lucru în Teleorman.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a menționat că ultimele date de inventar sunt la nivelul anului 2014 și că, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în România sunt cel puțin 500.000 de hectare de terenuri degradate. ”Planul nostru este să le împădurim”, promite Alexe. În ultimii 10 ani, după cum informează Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, au fost împădurite 26.000 de ha de terenuri degradate.

”Le-am cerut tuturor primarilor din țară să identifice în timp cât mai util terenurile degradate și să demareze măsurile necesare în vederea completării fișei perimetrului de ameliorare, care va sta la baza împăduririi terenurilor în campania de împădurire din toamnă și în cele din sezoanele următoare”, a declarat ministrul Mediului, acesta precizând că în România sunt multe județe care suferă de lipsa pădurilor, în șase dintre ele pădurile ocupând sub 10% din suprafața totală a județului.

Județele cu deficitul cel mai mare de păduri sunt: Călărași (4% păduri din suprafața județului), Teleorman (5%), Constanța (6%), Ialomița (6%), Brăila (6%) și Galați (8%).

Sursă informații: Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.