Societatea Ornitologică Română lansează a cincea ediție a programului ”Școli prietenoase cu natura”, ce are ca scop educația ecologică și creșterea biodiversității în școlile din România.

”Programul oferă metode simple prin care viitoarea generație poate contribui la sprijinirea faunei urbane: amplasarea unui cuib artificial, hrănirea păsărilor în timpul iernii, amplasarea siluetelor de păsări pe geamuri pentru a evita coliziunile, realizarea unui hotel de insecte sau colectarea selectivă a deșeurilor etc.”, detaliază Societatea Ornitologică Română (SOR).

Activitățile proiectului se derulează pe durata întregului an școlar, iar la final profesorii urmează să raporteze acțiunile realizate prin completarea unui formular specific. ”Instituțiile de învățământ care derulează corect minimum cinci activități din lista propusă sunt premiate cu plăcuța programului”, precizează SOR, adăugând: ”După cinci ani consecutivi de participare și raportare corecte, școlile primesc un panou cu cele mai comune specii de păsări din localități”.

La ediția precedentă, desfășurată în anul școlar 2019/2020, s-a înregistrat cel mai mare număr de elevi înscriși în proiect (aproape 15.000) și s-a un nou record în ceea ce privește numărul școlilor participante (peste 400). Mai mult, a fost pentru prima oară în istoria proiectului când cel puțin o școală din fiecare județ a participat la program, informează SOR.

Programul este promovat și cu ajutorul Inspectoratelor Școlare din România, fiind inclus în Calendarul Activităților Educaționale Naționale (CAEN).

Participarea este gratuită, dar condiționată de înregistrare. Înscrierile se pot face până în 8 noiembrie. Școlile care doresc să participe trebuie să completeze formularul online de înscriere aici.

Sursă informații și foto: Societatea Ornitologică Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.