Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a lansat, ieri, campania naţională „Curăţăm România!”, care se desfăşoară până în 4 mai, sub sloganul „Vrem o ţară fără deşeuri abandonate!”.

„Curăţăm România!” este prima campanie de acest fel în care sunt implicate autorităţile centrale şi cele locale, asociaţiile de profil, asociaţiile municipiilor, oraşelor, comunelor, instituţiile deconcentrate, societatea civilă.

În scopul derulării eficiente a acestei campanii, în funcţie de numărul locuitorilor din unitățile administrativ-teritoriale beneficiare, se vor acorda sume între 3.000 şi 30.000 de lei.

În cadrul campaniei sunt eligibile proiectele care au ca scop ecologizarea zonelor afectate de poluarea cu deşeuri (plastic, metal, deşeuri de echipamente electrice şi electronice, sticlă, hârtie, lemn, cauciuc, materiale textile, baterii şi acumulatori, anvelope), inclusiv a gospodăriilor, a zonelor de protecţie din jurul lacurilor, a cursurilor de apă, a câmpurilor şi pădurilor.

În campanie se vor colecta categoriile de deşeuri eligibile doar în condiţiile în care cantităţile respective de deşeuri nu fac obiectul contractelor încheiate de solicitanţii finanţărilor cu operatorii licenţiaţi/autorizaţi.

Campania se derulează cu sprijinul Asociaţiei Comunelor din Romania, Asociaţiei Oraşelor din România, Asociaţiei Municipiilor, precum şi prin implicarea companiilor naţionale CNAIR, CFR şi a instituţiilor din subordinea Ministerului Mediului – AFM, ANAR, Romsilva, ANPM, ARBDD, GNM.

Sursă informații și foto: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Citește și: Parteneriat pentru colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice în Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.