”Am lansat primul teaser al celui mai amplu documentar dedicat naturii din țara noastră”, anunță echipa ”România Sălbatică”.

Filmul ”România Sălbatică” este un proiect ambițios, realizat de fotograful Dan Dinu și videograful Cosmin Dumitrache, ce s-a născut din dragostea celor doi pentru natură.
”Documentarul va încununa munca desfășurată pe parcursul a mai bine de 10 ani de proiect, în care echipa a adunat sute de imagini din ariile protejate importante ale României (pe care le-a donat administrațiilor de rezervații și ONG-urilor de mediu pentru a le ajuta la educarea și conservarea naturii) și în care a realizat poate cel mai complex website dedicat biodiversității de la noi”, se arată pe site-ul romaniasalbatica.ro.

Filmul ”România Sălbatică” urmează să fie lansat gratuit în 2021, în cadrul unor evenimente naționale și mai apoi online, însă până atunci a fost lansat un teaser.

”Proiectul a surprins natura și viața sălbatică din 13 parcuri naționale, 12 parcuri naturale, 2 geo-parcuri, 1 rezervație a biosferei și multe alte arii protejate. În tot acest demers, Dan și Cosmin au străbătut zeci de mii de kilometri de-a lungul și de-a latul țării, au parcurs sute de kilometri pe jos și au realizat peste 80 de deplasări în teren în care au stat mai bine de 450 de zile. Toată această aventură s-a transformat în cel mai mare proiect de fotografie și film documentar despre natura de la noi din țară, realizat aproape în totalitate prin voluntariat”, precizează sursa citată.

Pe lângă documentar, o altă componentă importantă a proiectului este albumul de fotografie, cu peste 200 de pagini, ce este disponibil prin precomandă. ”Cum întregul scop al proiectului a fost unul educativ, o mare parte din tirajul albumului va fi donată către aproximativ 500 de școli și biblioteci publice. Filmul va fi și el disponibil în școli, pentru a ajuta la educarea unei noi generații de oameni care să iubească natura”, informează echipa ”România Sălbatică”.

Albumul ”România Sălbatică” poate fi comandat aici.
Mai multe despre ”România Sălbatică” afli aici.

Sursă informații, video și foto: România Sălbatică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.