Acesta este îndemnul sub cupola căruia băimărenii sunt invitați să participe activ începând chiar de azi în cadrul campaniei de colectare a aparatelor electrice vechi sau defecte.

Vine decembrie, o lună care înseamnă – printre altele – și curățenia de iarnă. ”Ar trebui să fie și un moment în care să renunțăm la obiectele electrice defecte, vechi sau pe care pur și simplu nu le mai folosim, pentru a face loc noului în casa noastră”, spun cei de la TGP – The Green Project.

”Statistica ne spune că o familie din Europa are în medie, în propria casa, 70 de aparate electrice și electronice vechi, pe care nu le mai folosește. Da da, 70. Cu siguranță fiecare dintre noi putem cu ușurință să identificăm câteva aparate electrice nefolositoare, scule electrice, baterii uzate, becuri arse”, menționează sursa citată.

În acest context, cei de la TGP – The Green Project vin cu provocarea: ”Căutați prin case, curți și șoproane obiectele vechi, stricate și nefolositoare și urcați-le pe platformele de socializare hashtag-ul #deeechallenge. Am lansat această provocare, în dorința de a ajuta oamenii să conștientizeze atât necesitatea de a se debarasa de aceste deșeuri, cât și importanța gestului, atât pentru sănătatea noastră, cât și din considerente sustenabile”.

Într-un final, ciclul de viață al tuturor echipamentelor electrice se încheie. Când vine acel moment, este bine de știut că și în România, ca și în restul țărilor civilizate, există o legislație în vigoare care spune că este ilegal să aruncăm la gunoi deșeurile electrice. În acest scop, în perioada 22 noiembrie – 22 decembrie, TGP – The Green Project oferă tuturor celor care doresc să se debaraseze responsabil de aparatele vechi, defecte, nefolositoare, serviciul GRATUIT de preluare de la domiciliu sau sediu firmă/ instituție, asigurând manipularea echipamentelor de la locație până la centrul de colectare.

Ce înseamnă DEEE?

Orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile, corpuri de iluminat, care nu mai sunt utilizate, intră în categoria DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electrocasnice) și trebuie reciclate. ”Practic colectăm și reciclăm aproape tot ce se bagă în priză sau funcționează cu baterii”, menționează TGP – The Green Project.

Campania face parte dintr-un proiect consolidat de educare, conștientizare și colectare selectivă a deșeurilor electrice, care este implementat concomitent în Maramureș, Cluj, Satu Mare și Sălaj.

🌱 Pentru programarea preluării, sună la 0756 036 205 sau click aici.

La final de campanie, o școală din platforma https://hartaedu.ro/ va fi ajutată cu dotări electronice necesare copiilor.

Campanie organizată de Municipiul Baia Mare împreună cu TGP – The Green Project, Organizația Colectivă Eco Positive și partenerii locali: Garda de Mediu Maramureș, Agenția pentru Protecția Mediului Maramureș și Camera de Comerț și Industrie Maramureș.

Sursă informații și foto: TGP – The Green Project

 

CITEȘTE ȘI:
Sfat – primul ghid în care bunicii te învață cum să ai grijă de mediu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.