Locuitorii din Baia Mare și împrejurimi sunt invitați să participe la un proiect pilot de compostare. ”Vom face ateliere unde vom învăța prin joacă (și cei mici, și cei mari) ce este compostul și cum putem avea mai multă grijă de planeta noastră compostând”, anunță echipa ”Băimărenii compostează”.
Proiectul “Băimărenii compostează” este unul câștigător de finanțare prin intermediul programului ”Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat prin Lidl Romania și implementat local de către Banca pentru alimente Maramureș și Explorania.
”Obiectivul general al proiectului este acela de a crește gradul de informare în rândul membrilor din comunitatea băimăreană în ceea ce privește colectarea și reciclarea deșeului alimentar compostabil, compostarea, dar și ce înseamnă în mod concret teme precum ecologie, sustenabilitate, emisii și amprentă de carbon”, se arată în prezentarea proiectului.
Participanții vor învăța cum să transforme resturile vegetale într-un pământ fertil, astfel vor participa la procesul de reciclare a deșeurilor alimentare. ”Proiectul va influența calitatea vieții, prin reducerea cantității de deșeuri către rampele de gunoi. Pe lângă aceste beneficii, vom salva spațiu de la groapa de gunoi și se va diminua dioxidul de carbon eliminat prin arderea lor, reducând astfel poluarea solului și a pânzei de apă freatică”, explică inițiatorii proiectului.
Așadar cine dorește să aducă schimbarea în jurul lui pornind de la propriul exemplu este invitat să participe. ”Împreună, cu îndrumare și perseverență, putem reduce cantitatea de deșeuri biodegradabile care sunt incinerate, putem să ne implicam fiecare în reducerea risipei alimentare și a poluării”, menționează echipa ”Băimărenii compostează”.
♻️ Pentru a participa la proiectul ”Băimărenii compostează”, trebuie să completezi acest chestionar.
Sursă informații și foto: Facebook / Baimarenii composteaza
CITEȘTE ȘI:
5 idei băimărene pentru educație/mediu, finanțate prin ”Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”