Platforma Harta Reciclării pune gratuit la dispoziția profesorilor o lecție online interactivă și distractivă despre grija pentru mediu prin colectare separată și reciclarea deșeurilor.

Lecția este potrivită pentru elevii din clasele primare, gimnaziu și liceu. ”Scopul acestei sesiuni educaționale online este de a informa elevii despre importanța reciclării și care sunt regulile unei colectări corecte. Toate materiale sunt puse la dispoziția profesorilor în mod gratuit”, se precizează în comunicatul celor de la Harta Reciclării.

Pachetul educațional digital conține:
– planul de lecție cu detalii, dedicat profesorilor pentru pregătirea orei de curs; cursurile sunt împărțite pe trei categorii de vârstă: elevi din clase primare, gimnaziu și liceu.
– suport de curs tip PPT și filmulețe educaționale;
– document cu informații utile despre ce se colectează și ce nu se colectează separat dedicat părinților pentru a recapitula acasă;
– link-uri către sursele educaționale suplimentare;
– afișe educaționale care pot fi tipărite și folosite în școală în colțul de reciclare, la reluarea cursurilor.

Pentru a beneficia de materialele educaționale digitale gratuite, profesorii trebuie să completeze acest formular. În aproximativ trei zile lucrătoare, pachetul educațional digital va sosi în e-mail.

Profesorii care se înscriu sunt încurajați să susțină aceste sesiuni educaționale online.
În timp ce profesorii primesc adeverință după susținerea sesiunii online pentru cel puțin o clasă, elevii își pot personaliza online și descărca de pe platformă propria diplomă de participare.

În anul școlar 2019-2020, 634 de profesori din 416 școli din România și Republica Moldova au susținut sesiuni educaționale pentru 42.743 de elevi.

Harta Reciclării este prima platformă națională, participativă și educativă, la care comunitatea contribuie pentru a face cunoscute locurile de colectare separată din țară. Scopul comun este de a promova reducerea, reutilizarea și reciclarea deșeurilor de toate tipurile, de la hârtie, plastic, metal până la electrocasnice, anvelope, deșeuri periculoase și multe altele. Harta Reciclării este un proiect al ViitorPlus – asociație pentru dezvoltare durabilă.

Informații suplimentare sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Harta Reciclării

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.