17 milioane de puieți vor fi plantați în cadrul ediției de toamnă a campaniei naționale de împădurire ”O pădure cât o țară”, anunță ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe.

“Am anunțat, în prima etapă a campaniei, plantarea a peste 50 de milioane de puieți. Cu toate că am avut perioadă de urgență în mijlocul campaniei, am reușit să plantăm în primăvară 33 de milioane de puieți. Ne apropiem de partea a doua a campaniei <<O pădure cât o țară>> și astfel, în octombrie – noiembrie vom planta peste 17 milioane de puieți. Dacă în primăvară ne-am concentrat pe zonele de munte și deal, în toamnă campania va ajunge în zonele de câmpie, în mod special în județele deficitare în păduri“, a declarat ministrul Costel Alexe.

Județele în care Romsilva va planta cei mai mulți puieți sunt: Tulcea (peste jumătate de milion de puieți), Galați (430.000), Ialomița (370.000), Călărași (200.000), Dolj (180.000), Brăila (150.000), Vaslui (110.000). Dintre aceștia, peste 1 milion de puieți sunt de stejar, peste 700.000 de plop, salcie (150.000), frasin, arțar și alte specii.

De asemenea, în cadrul acestei ediții a campaniei, vor fi plantate păduri de la ZERO pe o suprafață de 1.100 ha, după cum anunță Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și vor fi completări pe o suprafață de peste 2.000 ha. ”Precizăm că în cadrul ediției de primăvară a campaniei <<O pădure cât o țară>>, au fost plantate de la ZERO, la nivel național, 2.400 de păduri și completate alte 7.000 de păduri tinere. Cele mai multe păduri plantate de la ZERO au fost în județele: Suceava, Maramureș și Sibiu”, precizează aceeași sursă.

Sursă informații: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

CITEȘTE ȘI:
Campania ”Românii plantează: o pădure cât o țară!” ajunge și în Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.