”Avem concurs aniversar cu premii, la Patrula de Reciclare! Marcăm, la împlinirea a 10 ani de la lansarea Patrulei, primul obiectiv al programului, cel cu care am început și care ne-a adus consacrarea ca platformă națională de educație de mediu – colectarea deșeurilor electrice și a bateriilor”, anunță cei de la Patrula de Reciclare.

Care își amintesc că, în 2011, când începeau activitățile de promovare a colectării DEEE, un sceptic le-a spus: ”Ei, de parcă se va schimba lumea cu o baterie reciclată!” Acum, după 10 ani și zeci de tone de baterii reciclate, cei de la Patrula de Reciclare spun cu mândrie: ”Da, noi am schimbat lumea, câte o baterie, pe rând!” Așa că la ceas aniversar este lansată ediția 2021 a concursului național ”Nicio baterie la gunoi!”.

Este un concurs de colectare de baterii organizat cu sprijinul E-Recycling Services (ERS) și deschis tuturor școlilor din țară. Profesorii nu au altceva de făcut decât să încurajeze colectarea bateriilor uzate și să predea spre reciclare o cantitate cât mai mare.

Concursul se desfășoară până în 4 iunie. Vor fi premiate echipele care au colectat cele mai mari cantități de baterii consumate, la nivel național, cu condiția ca aceste cantități să depășească 75 kg. Câștigătorii vor fi anunțați în perioada 22-24 iunie. Sunt puse la bătaie trei premii (I, II și III) și trei mențiuni.

Patrula de Reciclare este o platformă națională de educație de mediu, coordonată de Asociația Volens în parteneriat cu Asociația RoRec.

Detaliile despre concursul ”Nicio baterie la gunoi!” sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Patrula de Reciclare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.