Liceul Tehnologic Marmația din Sighetu Marmației este pe lista câștigătorilor din cadrul Campionatului Reciclării – campanie națională de educație pentru mediu concepută pentru a promova Sistemul de Garanție – Returnare.

”Peste 2,6 milioane de deșeuri reciclabile au fost colectate de școlile din România în Campionatul Reciclării, prima campanie națională de educație pentru mediu concepută pentru a promova Sistemul de Garanție – Returnare, care pune reflectorul pe școlile din țară ca primi agenți ai schimbării”, informează Asociația ”Act for Tomorrow”.

Campania, inițiată de Asociația ”Act for Tomorrow” și Kaufland România, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și RetuRO, s-a desfășurat începând cu luna aprilie, pe parcursul a trei luni. ”În această perioadă, 31.965 elevi au participat la ore de educație pentru mediu, susținute de cele 4.165 cadre didactice pregătite în cadrul sesiunilor de formare pe tema gestionării responsabile a deșeurilor, organizate în Campionatul Reciclării. Elevii și cadrele didactice participante și-au mobilizat familiile și comunitățile, reușind să colecteze astfel peste 2.6 milioane deșeuri de ambalaje, cântărind 260.424 kg, din care 43.111 kg de ambalaje de plastic, 5.015 kg de deșeuri de metal și 212.298 kg de deșeuri de sticlă”, menționează sursa citată.

Premiul cel mare al concursului, în valoare de 100.000 de lei, ajunge la Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani. Premiul II, în valoare de 50.000 de lei, a fost câștigat de Școala Gimnazială „Turóczi Mózes” din Târgul Secuiesc. Şcoala Gimnazială Specială Paşcani a obținut premiul III. De asemenea, au fost acordate șapte premii regionale în valoare de 87.500 de lei, Liceul Tehnologic Marmația din Sighetu Marmației figurând printre câștigători. Premiile obținute se vor concretiza prin investiții în infrastructura educațională a unităților de învățământ câștigătoare, de la dotarea claselor și a laboratoarelor de studiu, a terenurilor de sport, a curților școlilor, a bibliotecilor, și până la achiziționarea de softuri educaționale, laptopuri, table multimedia și videoproiectoare.

”Campionatul Reciclării și-a propus să informeze și să familiarizeze populația cu noul mecanism de colectare și reciclare a deșeurilor, Sistemul de Garanție – Returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile, care urmează a fi implementat începând cu 30 noiembrie 2023, potrivit informațiilor autorităților”, se arată  în comunicatul ”Act for Tomorrow”.

Campania a mobilizat 272 de școli din 40 de județe. 4.165 cadre didactice au dobândit noțiuni de bază de educație ecologică. În cea de-a doua etapă, cadrele didactice formate au adus subiectul gestionării responsabile a deșeurilor în sălile de clasă pentru un număr total de 31.965 elevi. Aceștia au avut ulterior oportunitatea de a-și pune în aplicare cunoștințele, prin colectarea separată a deșeurilor la aparatele automatizate de la Kaufland.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto: Act for Tomorrow

CITEȘTE ȘI:
Șapte ani de când se numără berzele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.