Începe concursul național Eco Provocarea, ediția 11, care se adresează elevilor și profesorilor (din școli generale și licee), precum și studenților.

Elevi și profesori din ciclul primar, gimnazial, liceu, precum și studenți se pot înscrie într-o cursă care va avea la finalul său, în iunie 2022, premii remarcabile și un impact de mediu semnificativ.

Competiția își propune ”să genereze impact de mediu, prin activități practice, dar și educaționale, prin ateliere dedicate educației de mediu, și oferă premii totale de 130.000 de lei”, se arată pe site-ul oficial.

Tabăra de Leadership pentru Mediu (august 2021) – credit foto Eco Provocarea
Categorii și premii

Eco Ambasadorii (elevii, profesorii și studenții înscriși și activi în concurs) vor putea concura la mai multe categorii de activități practice, cu impact de mediu, adică cele de economie circulară (reciclare, igienizare, târguri de economie circulară) sau plantări, dar vor avea și prilejul de a transmite către colegii lor (elevi, profesori sau studenți) materiale educaționale pe teme de mediu.

Juniorii – școlile primare și gimnaziale vor concura la două categorii: economie circulară (care include activități de reciclare, igienizare, târguri de economie circulară) și plantări. Premiul juniorilor – în valoare de 20.000 de lei pentru primele două cele mai bune echipe formate în școli generale.

Liceenii – elevii și profesorii din liceele din România vor concura la patru categorii: reciclare, igienizare, târguri de economie circulară și plantări. Premiul liceenilor – în valoare de 100.000 de lei pentru locurile I, II și III la fiecare dintre categoriile de concurs la care se vor înscrie concurenții din licee.

Studenții – vor concura la categoria reciclare. Premiul studenților – în valoare de 10.000 de lei pentru cei mai buni 10 studenți care vor realiza activități cu impact în zona de reciclare și educație de mediu.

Eco Provocarea este un concurs național de educație de mediu pentru elevii și profesorii din școlile generale și licee, precum și pentru studenții din asociațiile de profil din întreaga țară. Pentru al 11-lea an consecutiv, echipele înscrise în concurs, conform regulamentului, colectează sau reciclează, igienizează areale naturale sau plantează și promovează principiile, valorile și ideile în care cred, atrag voluntari și pun umărul la misiunea extinsă a celor interesați de viitor: o planetă mai curată. Acest program face parte din grupul Viitor Plus.

🌱 Detaliile sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Eco Provocarea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.