Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a plantat 19,4 milioane de puieţi forestieri şi a regenerat, în campania de împăduriri de primăvară, 11.240 de hectare de fond forestier de stat. Din acestea, 7.537 de hectare prin regenerări naturale şi 3.703 hectare prin regenerări artificiale, respectiv lucrări de împăduriri, inclusiv 90 de hectare de perdele forestiere de-a lungul autostrăzii A2.

Faţă de programul iniţial al campaniei de împăduriri de primăvară, la finalul acesteia se înregistrează un plus de 586 hectare regenerate prin lucrări de împăduriri şi 410 hectare regenerate natural.

Programul de regenerare a pădurilor de stat administrate de Romsilva pe tot anul 2022, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară şi de toamnă, prevede lucrări de regenerare pe 14.057 de hectare, din care 9.354 prin regenerări naturale şi 4.703 hectare prin lucrări de împăduriri, fiind un alocat un buget total de 220,4 milioane de lei.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane de hectare de păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru aproape un milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Sursă informații și foto: Romsilva

CITEȘTE ȘI: 3300 de puieți plantați la ”Două veverițe” | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.