Capre negre din Parcul Național Munții Rodnei sunt protagonistele unui filmări de la mare distanță prezentată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva. ”În iernile grele, caprele negre preferă versanții înclinați, de pe care cade zăpada, unde găsesc mai ușor hrana și se adăpostesc de prădători, în special râșii. Iarba uscată cu care se hrănesc iernile este mai ușor descoperită aici, ca și mușchi, licheni sau cetină de molid. Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp”, menționează cei de la Romsilva.

Parcul Național Munții Rodnei este unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Este al doilea parc național din țară ca suprafață, cu peste 47.000 de hectare. Se află situat în partea de nord a țării, în județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Sursă informații și video: Regia Nationala a Padurilor – Romsilva (credit video: Ioan Muntean, Parcul Național Munții Rodnei). Foto: captură video.

CITEȘTE ȘI:
Un altfel de prim-plan în Munții Maramureșului | video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.