Toți cei care doresc să se debaraseze responsabil de deșeurile electrice au ocazia de a participa activ la o amplă campanie de colectare desfășurată în Baia Mare în perioada 5 mai – 5 iunie. Marcând astfel Ziua Mondială a Mediului alături de marile orașe ale României, precum și de alte țări participante la World Environment Day 2022.

”Only One Earth” – valabil în 1972, valabil și azi

Evenimentul internațional găzduit anul acesta de Suedia subliniază nevoia de a trăi sustenabil, în armonie cu natura. De a genera schimbări reale prin adoptarea de politici publice potrivite, dar și prin alegerile noastre de zi cu zi. ”Only One Earth” (Un singur pământ) a fost motto-ul Conferinței de la Stockholm din 1972. După 50 de ani, este încă valabil.

Ce înseamnă DEEE?

Orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile, corpuri de iluminat, care nu mai sunt utilizate, intră în categoria deșeuri de echipamente electrice și electrocasnice (DEEE) și trebuie reciclate. Practic colectăm și reciclăm aproape tot ce se bagă în priză sau funcționează cu baterii”, explică reprezentanții TGP – The Green Project.

Deșeurile grele și voluminoase, preluate gratuit de la domiciliu / sediu

Așadar, în intervalul 5 mai – 5 iunie deșeurile electrice grele și voluminoase vor fi preluate gratuit de la domiciliu sau sediu de firmă / insituție. Pe baza unei programări la unul dintre numerele de telefon: 0756-036205, 0720-811640, TelVerde 0800-444800. Apelabile de luni până sâmbătă, între orele 9-17. Sau dând click aici.

Sâmbătă, 4 iunie, între orele 10.00 – 15.00, băimărenii pot aduce aparatele electrice vechi / defecte și la unul din următoarele puncte de colectare deschise: Colegiul ”Anghel Saligny”, parcul RFN, platourile de la Semilună și din Piața Revoluției, Complex Ferneziu, intersecția Republicii – Lupului.

Tombolă cu premii

”Pentru toti cetățenii care vor răspunde apelulul nostru de a se debasara responsabil de deșeurilor electrice se va organiza și o tombolă cu premii constând în electrocasnice noi. Premiile sunt: 1 x frigider, 2 x cafetieră, 2 x bormașină, 2 x fier de călcat, 2 x prăjitor de pâine, 2 x sandwich maker. Sunt puse la dispoziție de către Organizația Colectivă Eco Positive. Luni, 6 iunie, în parcul RFN, începând cu ora 14:00, va avea loc extragerea numelor câștigătoare.

Campania de colectare este organizată de către Primăria Baia Mare. Împreună cu operatorul de colectare TGP – The Green Project, Organizația Colectivă Eco Positive. Partenerii locali: ADIGIDM Maramureș, Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”, Garda de Mediu Maramureș, Agenția pentru Protecția Mediului Maramureș și Camera de Comerț și Industrie Maramureș.

Sursă informații și foto: TGP – The Green Project

CITEȘTE ȘI:
S-a dat startul acțiunii ”Împădurim Maramureșul” | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.