170 de elevi din liceele din Baia Mare și Șomcuta Mare s-au înscris pentru a participa în această lună la workshop-uri în cadrul programului YMCA Green Club, anunță YMCA România.

Programul vizează ”creșterea gradului de conștientizare cu privire la reciclare și consum adecvat, încurajând factorii de decizie să adapteze politicile de reciclare urmare unor recomandări create după consultările cu tinerii din Baia Mare și Șomcuta Mare”, se arată în comunicatul YMCA România.

YMCA Green Club se desfășoară în trei etape. În prima etapă, în perioada 7-23 aprilie, 170 de elevi din liceele din Baia Mare și Șomcuta Mare vor participa la workshop-uri care vor include informații de bază despre modalități de reciclare în România, dar și la nivel global; activități practice și o scurtă consultare cu privire la provocările cu care se confruntă tinerii atunci când vine vorba de reciclare, precum și cu soluțiile propuse de către aceștia.

Cea de-a doua etapă include parteneriate cu diverși actori comunitari, cum ar fi restaurante, magazine sau supermarket-uri, cu care va exista o cooperare în privința colectării și redistribuirii alimentelor și mâncării către grupurile vulnerabile.

A treia etapă presupune organizarea activităților comunitare precum excursii tematice, ecologizarea spațiilor publice sau alte evenimente și acțiuni la nivel de comunitate.

”Rezultatele obținute în urma consultărilor vor fi înaintate autorităților locale pentru a crea practici mai bune de reciclare în Baia Mare și pentru a face auzită vocea tinerilor la nivelul decidenților”, informează sursa citată.

Comunicatul integral este disponibil aici.

Sursă informații: YMCA România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.