În cadrul unui nou proiect de conștietizare a impactului pe care aruncarea necontrolată a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) îl are asupra mediului, Asociația Environ propune expoziția de fotografie ”DEEESTUL!”.
Expoziția este formată din 10 fotografii care reprezintă ”o exprimare vizuală metaforică a impactului pe care comportamentul iresponsabil de aruncare necontrolată a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) îl are asupra mediului înconjurător”, se arată în comunicatul Environ.
Proiectul de artă fotografică realizat de Asociația Environ își propune astfel să tragă un semnal de alarmă cu privire la ”necesitatea regândirii unui sistem de valori și reconsiderarea modului de consum pentru a evita stricăciunile ireversibile asupra planetei, pierderea frumuseților naturale și deteriorarea stării de sănătate a populației”.
”Campania <<DEEESTUL! Aceasta nu este o reclamă!>> este mai mult decât o campanie clasică de conștientizare, este mai degrabă o invitație la asumarea responsabilității individuale pe care fiecare dintre noi o are în raport cu mediul înconjurător. Fiecare din cele 10 fotografii transmite câte un mesaj clar: este timpul să nu mai fim indiferenți, să nu mai așteptăm ca altcineva să facă curat în locul nostru, să ne implicăm și să respectăm Planeta ca o casă ce ne este”, a declarat Roxana Puia – directorul de marketing Environ.
Fotografiile (realizate de The Storyalist) care surprind strigătul de ajutor al planetei sufocată de deșeuri electrice, o au în rol principal pe Ana Maria Bucura, actriță și model internațional. ”Se spune că o floare îngrijită, cu care se comunică, căreia i se acordă atenție, crește, se dezvoltă armonios. Cred că dacă ne-am comporta mai atent, cu mai multă generozitate cu Planeta, ne-ar răspunde mai frumos decât a început să o facă în ultimii ani”, a declarat Ana Maria Bucura.
”Deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) reprezintă fluxul de deșeuri cu cea mai rapidă creștere la nivel mondial. În 2019, s-au generat 53 milioane tone de deșeuri electrice, iar până în 2030 se estimează că se va ajunge la 74.7 milioane de tone, adică echivalentul a 7.390 de Turnuri Eiffel”, precizează cei de la Environ – o organizaţie colectivă, non-guvernamentală şi non-profit care promovează activ de 13 ani conceptele de colectare selectivă, reciclare, economie circulară și sustenabilitate în România.
Expoziția poate fi vizitată până în 31 octombrie în Piațeta Teatrului Odeon din București, precum și online aici.
Sursă informații și foto: Asociația Environ