Elevii care plantează cel puțin 400 copaci pot câștiga bilete în tabără

Asociația EcoStuff lansează proiectul ”Pădurea mea” prin care dorește să implice copiii și voluntarii în acțiuni de protecție a mediului prin plantare de copaci. ”Vrem ca prin proiectul <<Pădurea Mea>> să oferim fiecarui copil din România șansa de a planta un copac al său. Plantarea copacilor este un mod incredibil pentru tineri de a se conecta cu natura în timp ce ajută planeta”, se arată în comunicatul EcoStuff.

”Pădurea Mea” este un proiect destinat pentru început tuturor elevilor din clasele V-VIII din România. Te poți înscrie cu o echipă formată din cinci elevi și un profesor coordonator. Nu trebuie să fie toți elevii din aceeași clasă, dar trebuie să fie din aceeași școala. Școlile interesate să participe se pot înscrie până în 7 februarie.

Principalul scop al echipei pentru anul 2020 este de a organiza o acțiune de plantare de copaci în 21 martie, de Ziua Mondială a Pădurii (recomandat), sau în orice altă zi din Luna Pădurii (15 martie – 15 aprilie). Trebuie plantați cel puțin 400 de copaci pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați.

Beneficiarii direcți ai proiectului, după cum menționează EcoStuff, sunt copiii implicați: aceștia vor avea ocazia să se plimbe prin pădure, să culeagă semințe, să le sădească, îngrijească, iar ulterior să se bucure de roadele muncii lor plantând puieții care vor da naștere unor noi păduri. Pe termen lung, beneficiari suntem noi toți, ființele care au nevoie de oxigen pentru a supraviețui.

Elevii și profesorii coordonatori din primele 10 echipe care reușesc să organizeze cel mai bine această acțiune de plantare de copaci participă gratuit în tabăra organizată special pentru ei în 18-23 august 2020.

Un ultim argument venit dinspre EcoStuff: ”Copacii ajută la curățarea aerului pe care îl respirăm, la filtrarea apei pe care o bem și furnizează habitatului peste 80% din biodiversitatea terestră a lumii. Pădurile oferă locuri de muncă pentru peste 1,6 miliarde de oameni, absorb carbon nociv din atmosferă și sunt ingrediente cheie în 25% din toate medicamentele.”

Mai multe detalii găsiți aici.

Sursă informații și foto: Asociația EcoStuff

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.