Sub sloganul „Păstrăm distanța, dar rămânem uniți pentru un mediu curat!”, ECOTIC continuă online acțiunile de conștientizare adresate copiilor și adolescenților.

”Este important în această perioadă să nu uităm că putem avea grijă de mediu prin gesturi mici dar importante, chiar la noi acasă: reutilizarea, colectarea separată a deșeurilor, consumul eficient de apă și energie și multe altele”, subliniază cei de la ECOTIC.

Școala Ecoterrienilor
Unul dintre proiectele ECOTIC, Școala Ecoterrienilor, continuă online. Elevii vor beneficia de lecții de educație ecologică în format video pe care le vor putea urmări în confortul propriei locuințe. Lecțiile au atât o componentă teoretică, precum și una practică pe care aceștia o pot realiza de acasă. 🌳 Puteți vedea prima lecție aici.

LIVE Storytelling
”Utilizând canalele de comunicare online vom dezvolta mai multe activități cu scop educativ și de conștientizare. Unele dintre acestea vor fi sesiunile LIVE de pe pagina de Facebook a organizației ECOTIC în cadrul cărora vom citi povești cu teme ecologice pentru cei mici”, informează reprezentanții ECOTIC. 🌳 Pentru a urmări lecturile live sau pentru a revedea lecturile precedente dați click aici.

Idei de reciclare creativă
Părinții și copiii pot învăța să facă proiecte de reciclare creativă oferind astfel o nouă viață diverselor materiale sau obiecte pe care le au prin casă. Aceasta este o activitate utilă și de recreere ce informează publicul asupra posibilităților de reutilizare și o maniera constructivă de petrecere a timpului liber. 🌳 Puteți vedea spoturile de reciclare creativă aici.

Inspirație pentru eco educație
Campania de conștientizare din mediul online a demarat prin postarea de elemente inspiraționale precum articole, spoturi video sau diferite materiale de studiu axate pe protecția mediului în general și colectarea separată și reciclare, în special. Unul dintre cele mai important materiale online diseminate în această perioadă este „Manualul de protecția mediului și colectare selectivă”. 🌳 Persoanele interesate îl pot accesa aici.

Sursă informații și foto: ECOTIC

CITEȘTE ȘI:
A fost lansat ”Manualul de protecția mediului și colectare selectivă”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.