Circa 19 milioane de puieți forestieri produși în pepinierele silvice proprii va planta Regia Națională a Pădurilor – Romsilva în campania de împăduriri de primăvară din acest an.

”Programul campaniei de împăduriri de primăvară prevede regenerarea a 10.244 hectare fond forestier de stat. Din care 7.127 hectare vor fi regenerate pe cale naturală, iar 3.117 prin regenerare artificiala, adică lucrări de împăduriri. În plus, vor fi efectuate lucrări de completări pe 1.391 de hectare și de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe alte 179 hectare”, anunță Romsilva.

În campania de împăduriri de primăvară, cele mai multe suprafețe regenerate natural vor fi cele administrate de direcțiile silvice Suceava (819 hectare), Bacău (741 hectare) și Neamț (453 hectare). Direcția Silvică Suceava va regenera artificial cele mai mari suprafețe: 915 hectare. Maramureș va împăduri 208 hectare, după cum se arată în comunicatul Romsilva.

Programul de regenerare a pădurilor de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva din 2022 (primăvară și toamnă) prevede lucrări de regenerare pe 14.057 hectare. Fiind alocat un buget total de 220,4 milioane lei. ”În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.892 hectare fond forestier de stat, din care 47.335 hectare prin regenerări naturale și 25.557 hectare prin lucrări de împăduriri, fiind plantați, în total, 141,37 milioane puieți forestieri”, menționează sursa citată.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale, precum și 12 herghelii de stat.

🌲 Comunicatul integral, aici.

Sursă informații și foto: Regia Națională a Pădurilor – Romsilva

CITEȘTE ȘI:
”Comunitățile Pădurii de Mâine”, program de finanțare nerambursabilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.