Din această lună, clienții Digi și utilizatorii care doresc să adopte un comportament responsabil față de mediul înconjurător vor putea să contribuie la colectarea deșeurilor de tip electronice, baterii și acumulatori inclusiv prin intermediul rețelei de magazine Digi.

”În aproximativ 25% din punctele de prezență Digi au fost amenajate spații special prevăzute pentru colectarea deșeurilor de aceste tipuri, sub denumirea Digi CoRRRner, iar proiectul se va extinde, pe parcursul anului, în cele 450 de magazine și în sediile regionale”, anunță într-un comunicat Grupul Digi.

Proiectul contituie o modalitate de a transmite un exemplu de comportament responsabil către angajați și clienți și de a veni în sprijinul lor cu un sistem de colectare a echipamentelor de care s-au folosit inclusiv în cadrul relației contractuale cu Digi (de exemplu: telefoane mobile, telefoane fixe, router-e, baterii și acumulatori etc.).

Într-o primă etapă, ”Colțul reciclării” va exista în peste 100 de puncte de vânzare din județele în care compania are cea mai mare prezență și unde partenerul care asigură colectarea, Environ, deține capacitățile necesare pentru preluarea DBA și DEEE: București, Bihor, Cluj, Timiș, Brașov, Constanța, Iași, Dolj.

”La nivelul Uniunii Europene, conform datelor furnizate de Eurostat, cea mai ridicată rată de colectare a bateriilor şi acumulatorilor portabili s-a înregistrat în Croația (96%). Chiar dacă se situează peste media europeană, România înregistrează o rată de colectare DBA de aproximativ 49%. Obiectivul Grupului Digi este acela de a contribui prin rețeaua sa de magazine la îmbunătățirea colectării, mai ales pentru clienții săi și propriii angajați, punând în practică prevederile legale referitoare la colectarea, tratarea și eliminarea în condiții de protecție a mediului pentru deșeurile de echipamente electrice și electronice rezultate din operațiunile sale”, indică sursa citată.

Comunicatul integral este disponibil aici.

Sursă informații și foto: Digi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.