Romfilatelia se alătură demersurilor menite să promoveze responsabilitatea privind protejarea mediului prin tematica emisiunii de mărci poștale Ziua Mondială a Mediului, care este introdusă în circulație astăzi.

Imaginile ilustrate pe timbrul emisiunii cu valoarea nominală de 11 lei și pe plicul „prima zi” redau elemente grafice sugestive, ce trag un semnal de alarmă cu privire la problemele de mediu, în special la cele legate de poluare, care afectează atât viața oamenilor, cât și habitatul natural, punând în pericol viața animalelor, dispariția multor specii.

Acțiunile excesive ale oamenilor – redate pe timbru prin simboluri precum poluarea pricinuită de arderea combustibililor fosili în termocentrale și furnale, de autostrăzi, tuneluri, drujbe care pun la pământ pădurile – pot duce la dezechilibre în ecosistemele naturale, cu efecte negative și ireversibile pentru viața pe planetă.

Grafica plicului „prima zi” a emisiunii ilustrează, de asemenea, restrângerea zonelor naturale sub forma simbolică a unei insule cu suprafața descrescândă în care animale din diverse habitate încearcă să-și găsească salvarea.

Emisiunea e disponibilă de azi în rețeaua magazinelor Romfilatelia din țară, precum și online aici.

Sursă informații și foto: Romfilatelia

CITEȘTE ȘI: Despre pasiunea pentru porumbei voiajori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.