Cu invitațiile lansate de Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” sunteți obișnuiți. De data aceasta, însă, de Ziua Mondială a Mediului, propunerea este de drumeție pe Creasta Cocoșului.

Sâmbătă, 5 iunie, Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare, împreună cu Asociația EcoLogic, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (Facultatea de Construcții – CCIA Baia Mare; Facultatea de Inginerie Baia Mare), WWF România și Societatea Geologică a României – Filiala Baia Mare, vă invită la o drumeție la aria naturală protejată Creasta Cocoșului.

Realizarea unei ieșiri pe teren la aria naturală protejată Creasta Cocoșului este o activitate anuală a Muzeului de Mineralogie, devenită deja tradiție. ”Dacă în 2020 acest lucru nu a fost posibil din cauza condițiilor epidemiologice, în acest an ne dorim să reanimăm această tradiție, prin organizarea unei drumeții ce vizează și scopul celebrării zilei de 5 iunie, Ziua Mondială a Mediului”, menționează reprezentanții Muzeului Județean de Mineralogie.

Plecarea este programată la ora 9.00, din fața Sălii Sporturilor ”Lascăr Pană”, cu un autobuz pus la dispoziție de către organizatori, iar pentru cei care doresc să vină cu mașina, pornirea pe traseu se va face la ora 9.30 de la hanul din Pasul Gutâi. ”Toți cei interesați sunt rugați să vină echipați pentru un traseu pe munte, cu bocanci, haine adecvate, pelerină de ploaie și să aibă la ei o cantitate de apă suficientă și mâncare pentru prânz”, specifică organizatorii.

În caz de condiții meteo nefavorabile, drumeția va fi reprogramată. Detaliile vor fi furnizate aici în 4 iunie.

Sursă informații: Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.